Art for young audiences can change the world one child at a time

UPDATES

krokusfestival 2018 - van vr 09 februari t/m do 15 februari 2018

In 2018 wordt het Krokusfestival 21, zeg maar, volwassenen. De programmering is (uiteraard) nog niet af, maar wat we al weten: premières van DEMAAN, het nieuwstedelijk, WIThWIT, cie WOEST, De Spiegel en een eigen Krokusproductie op 3 kinderslaapkamers!

Verder werk van (o.a.) Audrey Dero, BOG, TOF Théâtre, De Dansers, plan d, La Llave Maestra, Joshua Monten, Philippe Saire, co shonen, Schippers&VanGucht, e.a.

PROFESSIONELE MEETINGS

Ook in 2018 zijn er weer heel wat professionele netwerkmomenten. We gaan verder met Think local create global (over samenwerking buiten Europa), we gaan in op internationalisering, stellen ons PUSH lab over (over)protectie voor en richten onze blik op teenagers enĀ (podium)kunsten in Vlaanderen en ver daarbuiten. Verder ontvangen de gezelschappen binnenkort een uitnodiging voor onze tweede meeting met buitenlandse festivalgasten.

EN ZOVEEL MEER

Uiteraard zijn we nog met wat meer dingen bezig, maar dat wordt duidelijker in onze nieuwsbrief van november of op deze website begin december.

PUSH Lab Migratie ZOEKT 4 Belgische kunstenaars

Ondertussen zijn we, na gender en (over)protectie, aan het derde PUSH LAB toe. We zoeken 4 Belgische kunstenaars 'jong publiek' voor een 8-daags artistiek research LAB over MIGRATIE in Dublin, Ierland, van 20 februari tot en met 01 maart 2018.

Lees hier meer info en inschrijfmogelijkheden.

PUSH Lab (over)protectie

Het PUSH LAB (over)protectie vond plaats van 9 tot 16 september in Neerpelt en Hasselt. 14 kunstenaars werkten intens rond dit thema, 'gevoed' door inspirerende lectures door Martin Van Rooijen en Pedro de Bruyckere, workshop door Jef Van Gestel, de voorstelling 25Feet door The100Hands, gesprekken met ouders en leraars en de enthousiaste lab leaders Sara Vertongen en Jasper Dzuki Jelen. Op de slotdag werkte iedereen mee aan een zogenaamde 'risky walk' door het Hasseltse stadscentrum: waar zijn die 'gevaarlijke' plaatsen in de stad en hoe kunnen we die artistiek vertalen in verantwoord risicovolle speelplekken?

Lees hier meer over het lab en bekijk alvast ook enkele sfeerfoto's: http://www.pushproject.eu/events/over-protection-lab

PUSH

PUSH is meer dan drie LABs. Immers, de partners nodigen ook kunstenaars voor jong publiek uit om op bezoek te gaan op elkaars festivals, voorstellingen te zien, andere en artistieke leiders van festivals te ontmoeten en dus te netwerken. Een uitstekende kans om te ontsnappen aan de druk van het maken en spelen en tijd te hebben om weer geïnspireerd te worden. Op 6 oktober vertrekken Charlotte Alles en Yentl de Werdt samen met CCHA programmatrice Beatrice Henckaerts naar het Dublin International Theatre Festival.

publicatie 20 jaar Krokusfestival

Al 20 edities lang slaagt het Krokusfestival er in om jaarlijks duizenden kinderharten en die van hun (groot)ouders sneller te doen slaan! In deze publicatie krijgt u een overzicht van wat 20 edities van dit prachtige festival teweeg gebracht hebben én ook een vooruitblik naar de toekomst.
pdf publicatie 20ste editie
volg ons op Facebook !
Terugkijken en vooruitblikken: volg alles op onze facebookpagina. Alle recente info over nieuwe projecten, over de masterclass tijdens de zomermaanden, over de volgende editie!
Like, deel, word onze vriend facebook.com/krokusfestival